رسانه دینی و کارکرد آن مورد تحلیل قرار گرفت.

رسانه دینی و کارکرد آن مورد تحلیل قرار گرفت.

هيئت انديشه‌ورز هنر و رسانه در راستاي تبیین هنر و رسانه دینی، نشست تخصصي سی و ششم را با عنوان «بررسی کارکردهای رسانه دینی» توسط استاد محترم جناب حجت الاسلام و المسلمین علی نهاوندی برگزار نمود.

در اين نشست كه در سامانه اسكاي روم برگزار شد، حجت الاسلام نهاوندی با اشاره به ماهیت رسانه، کارکردهای آن را مهم ارزیابی کرد. جهت‌دار بودن، مدیریت مخاطب، ایجاد انقلاب در مخاطب، ایجاد روابط اجتماعی و نمادسازی را از کارکردهای مهم رسانه خواند. بر همین اساس رسانه باید در راستای ارزش‌ها و معیارها کار کرده و آن را ترویج کند.

استاد نهاوندی به بررسی دیدگاه‌های مختلف در مورد رسانه پرداخت و رسانه دینی را این‌گونه تعریف کرد: «رسانه‌ا‌ی که کارکردهای دینی دارد و ریشه تقدس به خود می‌گیرد. کارکرد رسانه دینی زمانی تغییر می‌کند که  رویکرد جمالی و حلالی در آن باشد و همه چیز را در جهت و محوریت توحید قرار دهد».

آقای نهاوندی ضمن اشاره به انواع کارکرد رسانه، ابراز داشت: باید کارکرد نظام دینی و رسانه‌ی دینی را در نظام اجتماعی خود بیان کرده و رشد دهیم. وی دو کارکرد اساسی رسانه دینی را امت‌سازی و نظام‌سازی دانست که برای رسیدن به این کارکردها باید از دو روش گفتمان‌سازی و شبکه‌سازی استفاده نمود.

استاد حوزه و دانشگاه مولفه‌های رسانه دینی را دو امر دانست: 1.کارکرد امت‌سازی در رسانه‌ها باید معطوف به بلوغ عبودیت باشد. 2.تولید تولی و تبری. رسانه دینی باید به سوی خداوند و  امام دعوت کرده و ملاک آن خدا بوده و مردم را درحد توان با احساسات و عواطف به این جهت سوق دهد. وی با تکیه بر نقش رسانه‌ای قرآن، آن را الگویی برای دستیابی به کارکردهای رسانه دینی دانست؛ چنان‌که قرآن به تعقل و جنبه‌های انتقادی دعوت می‌کند، رسانه دینی نیز باید معطوف به این امر باشد. حجت الاسلام نهاوندی ضمن اشاره به اهمیت کاربرد تکنیک‌ برای رسانه دینی، به خصوصیات رسانه و دین اشاره کرد و گفت: رسانه نمایانگر هست‌ها و دین نمایانگر بایدها است. رسانه فرم‌ساز و دین انسان‌ساز است. رسانه قدرت منفصل و دین نیروی متصل است. رسانه ظاهرگرا و دین باطن‌گرا است. رسانه زیبایی ظاهر  و دین زیبایی باطن را آشکار می‌کند. رسانه احساس پایه و دین معرفت پایه است. در نتیجه باید از دین برای تنظیم پایه‌های رسانه کمک گرفت و رسانه را با دین تنظیم کرد.

وی به رسالت طلاب در این زمینه اشاره کرد و گفت: حمایت نظری از رسانه، مهمترین رسالت طلاب در شکل‌دهی رسانه دینی است. باید مدل ایجاد تفریح سالم داشته باشیم. استاد نهاوندی در پایان جلسه به پرسش‌های مخاطبان پاسخ دادند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست