شیوه‌های هنری عصر تیموری(مقایسه شاهرخ و بایسنقرمیرزا) مورد کاوش قرار گرفت.

شیوه‌های هنری عصر تیموری(مقایسه شاهرخ و بایسنقرمیرزا) مورد کاوش قرار گرفت.

هيئت انديشه‌­ورز هنر و رسانه در راستای تبيين هنر دينی و شیوه‌­­‌های هنر اسلامی، نشست تخصصی بيست و ششم را با عنوان «هنر اسلامی به مثابه هنر دينی و گوناگونی شيوه‌ها (دو دربار: نگاهی به فعاليت‌های هنری شاهرخ و بايسنقرميرزا در دوره تيموری در هرات)» توسط استاد محترم جناب آقای دکتر داود شادلو در تاريخ 31 مردادماه 1399 برگزار نمود.

در اين نشست كه در سامانه اسكاي روم برگزار شد، آقاي شادلو با طرح این پرسش که آیا هنر اسلامی را می‌­توان زیرمجموعه هنر دینی قرار داد؟، بیان داشتند که هنر دینی و زیرمجموعه آن بسیار گسترده است و تعاریف فراوانی در این زمینه وجو دارد و نمی‌­توان پاسخ قطعی داد. بر این اساس با بررسی تطبیقی دو دربار تا حدی راه را برای رسیدن به شناخت هنر اسلامی باز می­‌شود.

 استاد موسسه عالی فردوس اظهار داشت: بدین علت به این دو دربار می­‌پردازیم که در این بازه زمانی هم شاهرخ تیموری و نیز بایسنقرمیرزا به کارهای هنری اهمیّت می­‌دادند و از هنرمندان حمایت­های مالی می‌کردند و نیز از ثبات و آرامش نسبی سیاسی برخوردار بوده­‌اند.

وي ضن برشمردن مصادیقی از حمایت­‌های این دو دربار از هنر، خصوصا در حرم مطهر رضوی، تصریح کرد: که در عین حال این دو دربار از حیث سیاست­های فرهنگی و هنری در زمینه فرم، محتوا و جمع­های هنری تفاوت­‌های نیز دارند. دکتر شادلو در یک نتیجه و پاسخ به سوال اساسی این بحث اظهار داشتند که دین صرفا بیان­ کننده احکام شرعی نیست و جنبه­‌های دیگری را هم شامل می­‌شود و هنر نیز با این نگاه می‌تواند دینی باشد. بر این اساس این دو دربار همدیگر را پوشش داده و تکمیل­ کننده هم هستند. چنانکه در کنار جنبه اسلامی، جنبه ملی نیز برای شکل­ گیری هنر اصیل موثر است و هر دو به یکدیگر کمک می‌کنند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.