ویژگی‌های بازی‌های رایانه‌ای دینی مورد تعمق واقع شد.

ویژگی‌های بازی رایانه دینی مورد تعمق واقع شد.

هيئت انديشه­ ورز هنر و رسانه در ادامه آشنا كردن علاقمندان و طلاب گرامی به مباحث تخصصی هنر ورسانه، نشست 21 را با عنوان «نسبت هنرهای دینی و بازی­‌های رایانه­‌ای » توسط استاد محترم آقای دكتر علی رازی زاده در تاريخ 20 خردادماه 1399 برگزار نمود.

اين نشست در شرايط پيش آمده به صورت غيرحضوری و در سامانه اسكای روم برگزار شد، دکتر رازی زاده ابتدا در تبیین «هنر دینی» و ارتباط آن با بازی­‌های رایانه­‌ای، هنر اسلامی را شاخه‌­ای از هنر دینی دانسته و تبیین آن را موجب تبیین هنر دینی می‌­دانند و معتقدند که ابتدا باید به هنر دینی پرداخت؛ زیرا نوع رویکردی که در باب هنر دینی مورد پذیرش واقع می­‌شود، مسیر تبیین بازی رایانه­‌ای دینی را مشخص می­‌نماید.

وی با طرح این پرسش که آیا هر اثری را که در مرزهای اسلامی خلق شود، می‌­توان به‌­عنوان یکی از مصادیق هنر اسلامی معرفی کرد؟ با بررسی نظرات حول این بحث به چهار ویژگی سنت اشاره کردند و هنر اسلامی را بیان صوری سنت وحیانی اسلامی می­‌دانند که این بیان صوری همچون کتاب مقدس منشأ الهی داشته، از آسمان بر جان هنرمند فرود می­‌آید.

پس از تبیین هنر دینی، وی در بررسی چگونگی ارایه یک بازی رایانه­‌ای دینی اولین نکته­‌ای که خالق بازی رایانه­‌ای باید مورد توجه قرار دهد را شناخت و درک دقیق و کامل از هنر – رسانۀ بازی رایانه­‌ای دانستند. به­ طوری که امروزه، عرصه مطالعات بازی­‌های رایانه‌­ای به­‌عنوان یک علم و دانش، با رشدی سریع از گستردگی بالایی برخوردار گشته و به شاخه‌­های متعددی تقسیم شده است.

اگر شناخت دقیق و با جزئیات محتوایی را که قرار است در قالب بازی رایانه­‌ای ارایه شود، به ساعت­‌ها پژوهش، بررسی و مشورت با متخصصان آن موضوع نیازمند است به بررسی چگونگی ارایه یک بازی رایانه­‌ای دینی همان‌طور که هنر به دینی و قدسی تقسیم می‌­شود، می‌­توان بازی رایانه­‌ای را (به عنوان شاخه­‌ای از هنر) به دینی و قدسی تقسیم نمود. ایشان در یک نتیجه گیری از بحث گقتند: بازی رایانه­‌ای دینی همان بازی رایانه­‌ای قدسی است، با این تفاوت که قالب انتخاب شده برای ارایه، منتج از نص صریح آموزه­‌های دینی نیست؛ از این­رو، بازی رایانه­‌ای دینی، همان بازی است که توسط هنرمند دین­دار و براساس آموزه‌های دینی برآمده از قرآن و سنت ارایه شده باشد. خلق بازی رایانه­‌ای دینی نیازمند توجه به مقدماتی است که از جمله­ آنها می­‌توان به شناخت صحیح بازی رایانه‌­ای، درک درست از محتوای انتخاب شده برای عرضه در چارچوب بازی رایانه­‌ای و برقراری یک ارتباط مناسب میان سبک انتخابی و محتوا اشاره کرد. در کنار هم قرار گرفتن این موارد زمینه را برای تولید یک بازی رایانه­‌ای دینی فراهم می­‌کند که از امکان خلق تجربه‌­ای معنوی برای کاربر برخوردار باشد.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.