تقدیر و تشکر از حمایت علمی حوزه علمیه خراسان و هیئت اندیشه‌ورز هنر و رسانه در سومين همايش ملی نقش خراسان در شكوفايی هنر و معماری ايرانی- اسلامی

سومين همايش ملی نقش خراسان در شكوفايی هنر و معماری ايرانی- اسلامی از 28 تا 30 اردیبهشت ماه با برگزاری نشست‌ها و پنل‌های علمی، مراسم افتتاحیه و اختتامیه انجام شد.
آقای دکتر هاشم جلیلی صفریان رئیس سومین همایش ملی نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری ایرانی – اسلامی در آغاز مراسم افتتاحیه این همایش که در صبح پنجشنبه در سالن همایش‌های موزه بزرگ خراسان برگزار گردید هدف از برگزاری این همایش را افزایش سطح علمی استادان، دانشجویان و تبادل نظر در خصوص کسب‌وکارهای الکترونیکی و معماری ایرانی اسلامی دانست و افزود: واکاوی و تجزیه و تحلیل فرمی و محتوایی ابنیه خراسان بزرگ و تزئینات وابسته به آن، واکاوی آیین و رسوم محلی خراسان بزرگ، واکاوی آیین‌های نمایشی و موسیقیایی بومی و محلی خراسان بزرگ و … را از محورهای این همایش عنوان كرد. هاشم جلیلی صفریان یکی دیگر از موارد مثبت در این همایش را کارآفرینی در زمینه رشته‌های هنری وابسته به محورهای همايش هنر عنوان کرد و تاکید كرد: بايد موضوع کار آفرینی با توجه به شعار سال در مؤسسه آموزش عالی فردوس مورد توجه قرار گیرد. رئیس مؤسسه آموزش عالی فردوس با اشاره به کم توجهی موضوع اقتصاد هنر بر این نکته تاکید داشت که مؤسسه آموزش عالی فردوس با تاسیس بازارچه آنلاین هنر سعی دارد تا در این جهت گام‌های مؤثری بردارد.


او افزود: این مؤسسه از ابتدای تاسیس خود سعی داشته است تا با ايجاد رشته‌های مختلف هنري همچون نقاشی، ارتباط تصویری، تصویر سازی، معماری، پژوهش هنر، هنر اسلامی، تاریخ هنر اسلامی، ادبیات نمایشی و موسیقی در سطوح کاردانی تا کارشناسی ارشد نیاز علاقمندان این رشته‌ها را در مشهد و سایر شهرهای استان خراسان برآورده سازد.
آقای دکتر سیدحسین مجتبوی، دبیر علمی سومین همایش ملی نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری ایرانی- اسلامی نیز در مراسم افتتاحیه این همایش به اهمیت هنر خراسان بزرگ و نقش آن در تحولات بعدی هنر اسلامی ایران پرداخت و  با بیان اهمیت نقش خراسان بزرگ در گسترش علم و تمدن بشری افزود: خراسان مهد علم و تمدن بشر بوده و رویدادهای علمی و فرهنگی خراسان در طول تاریخ نقش بی‌بدیلی در گسترش فرهنگ بشری داشته‌ است خراسان بستر زایش علم و اندیشه بوده و باید سعي شود تا این جایگاه به هم‌وطنان، دانشجویان اندیشمندان و معاصران معرفي و شناسانده شود. او افزود: تاکنون صد و چهل و هفت مقاله به دبیرخانه همایش ارسال‌ شده که از بین آن‌ها سی و هفت مقاله در قالب پوستر و چهل و شش مقاله به‌صورت سخنرانی پذیرفته‌ شده و شصت و چهار مقاله نیز از لحاظ علمی رد شده‌ است و نرخ پذيرش مقالات پنجاه و شش درصد است. او افزود: امید است که بتوانیم به‌زودی مجموعه مقالات برگزیده این همایش را چاپ و منتشر کنیم.


مجتبوی افزود: هم‌زمان با این همایش حدود ده کارگاه زنده با موضوعات هنرهای تجسمی و صنایع دستی با مشارکت استادان و هنرمندان عزیز در سالن‌های مجاور سالن همایش در موزه بزرگ خراسان برپا شده‌ است. او با اشاره به اقدامات موثری که طی یک‌سال و نیم گذشته در جهت برپایی این همایش بزرگ صورت گرفته است از حمایت‌های مادی و معنوی برخی از نهادها، مؤسسات و دانشگاه‌های مختلف سراسر کشور تقدير و تشکر کرد. مجتبوی افزود: ما با افتخار میزبان قدوم چندین استاد فرهیخته، محقق و پژوهشگر در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این همایش بزرگ هستیم. شایان ذکر است که از حدود سه ماه پیش با همکاری مؤثر اداره‌کل میراث فرهنگی و موزه بزرگ خراسان خوشبختانه تعدادی از استادان و  دانشجویان هنرمند گروه نقاشی با برپایی کارگاه‌های تخصصی بسیار ارزشمند در شهرهای گناباد، خواف و مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس به تولید و خلق آثار هنری، بدیع و ارزشمند پرداختند که امروز در حاشیه برپایی همایش در سالن اصلی موزه بزرگ خراسان به نمایش درآمد و مورد توجه و بازدید علاقه‌مندان و هنرمندان قرار گرفت.
مجتبوی پس از خير مقدم گفتن به آقای دکتر طاهرنیا معاونت محترم وزیر علوم، تحقيقات و فناوري از آقايان دکتر تاجیک اسماعیلی معاونت محترم دانشگاه خوارزمی، دكتر سيدمحمد فدوي رييس دانشكده هنرهاي تجسمي دانشكدگان هنرهاي زيباي دانشگاه تهران، دكتر محمدجعفر ياحقي عضو فرهنگستان هنر، دكتر عليرضا اسماعيلي دبير فرهنگستان هنر، دكتر قطب‌الدين صادقي استاد محترم دانشگاه و دكتر فريده طالب‌پور رييس دانشكده هنر دانشگاه الزهرا (س) و ساير نهادها و سازمان‌هایی همچون اداره‌کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان‌رضوی، موزه بزرگ خراسان، شهرداری مشهد، سازمان کتابخانه‌ها و موزه‌های و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، حوزه علمیه خراسان، دانشکده هنر دانشگاه الزهرا تهران، دانشگاه خوارزمی تهران، دانشكده هنرهاي تجسمي دانشكدگان هنرهاي زيبا دانشگاه تهران، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه هنر نیشابور، دانشگاه مازندران، دانشگاه فرهنگیان، مؤسسه آموزش عالی سلمان، دانشگاه فنی‌حرفه‌ای، کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان، انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران، مؤسسه فرهنگی و هنری خلق آثار فرد وسی، موزه ملی ملک، انجمن هنرهای اسلامی ایران، انجمن پژوهش‌های هنری ایران، هیات اندیشه‌ورز هنر خراسان و سایر نهادها و دستگاه‌ها قدردانی و تشکر كرد.
مجتبوی در پایان از ریاست محترم مؤسسه آموزش عالي فردوس و معاونین محترم و مسئولين محترم مالی و اجرایی و بخصوص استادان و مدیران محترم گروه تقدير و تشكر كرد و از زحمات جناب آقای امیراقبال حیدرپور رئیس کمیته علمی همايش که در این رویداد  بزرگ  پژوهشی  موسسه آموزش عالی فردوس مشهد را یاری رسانده‌اند، تقدیر و تشکر کرد. و اعلام داشت:  ان‌شاءالله با همکاری و همیاری حضار گرامی مراسم اختتامیه این همایش روز جمعه بعدازظهر ساعت چهار در تالار همایش‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی برپا خواهیم کرد.
همچنین معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این همایش گفت: توجه به تقویت تفکر  در دانشگاه‌ها ضروری است، علم بدون فکر مشکل‌ساز شده و می‌تواند به تولید سلاح کشتارجمعی بینجامد.


علی باقر طاهری‌نیا افزود: آنچه قبل از درس نیاز است، خردورزی است و به گفته رییس دانشگاه هاروارد، اکنون دانشگاه‌ها نقش تربیتی خود را فراموش کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: نسل نخست دانشگاه‌ها، آموزش محور و نسل‌های بعدی شامل دانشگاه پژوهش محور، دانشگاه مسوولیت پذیر و دانشگاه کارآفرین بود.
معاون وزیر علوم گفت: مطالعه تاریخ علم در کشور حاکی از فراز و فرود ما در این عرصه است، در دورانی در قله علم جهان بودیم و در دورانی نیز دانشمندان ما آواره بوده‌اند.
طاهری‌نیا افزود: هرگاه عالمان محترم شمرده شدند و فضای آزاداندیشی در محافل علمی وجود داشت، علم توسعه یافت و هرکجا که مورد بی‌مهری واقع شدند، دانشمندان آواره شدند.
وی گفت: دانشگاه‌های نسل آینده باید فرامولفه‌ای باشند و تاریخ انقضا نداشته باشند، دانشگاه‌ها باید نظام ارزشی، فرهنگی ثابت داشته باشند و فضیلت‌ها باید در دانشگاه زنده شود.
دبیر همایش ملی مدیریت دانش نیز در سخنانی هدف از برگزاری این همایش را ارایه راهبرد‌های تحقق اصول علمی و راهکار‌های کاربردی مشکلات اقتصادی در حوزه مدیریتی دانست.
سعیده باباخانی افزود: دانشگاه‌ها زیرساخت اصلی علم و دانش در کشور هستند و اشتغال آفرینی از طریق مراکز عملی قابلیت تحقق می‌یابد.
وی خاطرنشان کرد: علم باید به دانش، دانش به صنعت و صنعت به توسعه کشور متصل شود، تا شاهد تحقق شعار سال باشیم، مجموعه‌های دانش بنیان می‌توانند به اقتصاد جامعه کمک کنند.

درادامه تصاویر افتتاحیه این همایش را مشاهده کنید:

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.