جنبه‌ها و شیوه‌های رسانه‌ای انتقال معنا در قرآن مورد بررسی قرار گرفت.

جنبه‌های رسانه‌ای قرآن و شیوه‌های رسانه‌ای انتقال معنا در آن مورد برسی قرار گرفت.

هيئت انديشه ورز هنر و رسانه در راستاي تبيين هنر دينی و چیستی آن، نشست تخصصی سی و دوم را با عنوان «قرآن در قامت رسانه؛ هنر ابلاغ پيام در رسانه دينی» توسط استاد محترم حجت الاسلام محمد عاشوری در تاريخ 24 آبان‌ماه 1399 برگزار نمود.

در اين نشست كه در سامانه اسكاي روم برگزار شد، حجت الاسلام عاشوری با بیان مقدمه‌ای به تبیین مفاهیم موجود در موضوع پرداخت و ضمن اشاره به مفهوم رسانه، برای آن چهار عنصر فرستنده، پیام، مخاطب و بستر ارتباطی برشمرد. وی همچنین کارکردهای رسانه را اطلاع‌رسانی، ویژگی سرگرم‌کنندگی، آموزش و تربیت کردن دانست. همچنین مراد از دین را تمام ابعاد آن (اخلاقی، اعتقادی و حقوقی) دانست.

 استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ویژگی پیام، آن را انتقال اطلاعات خواند به  نحوی که شنیده، خوانده و دیده شود. بر این اساس، قرآن به مثابه رسانه مطرح می‌گردد؛ چرا که قرآن دارای تمام عناصر رسانه‌ای است. قرآن اطلاعات دینی را به مطالب خواندنی، شنیدنی و دیدنی تبدیل می‌کند.

وی با تاکید بر خصوصیات پیام، با برشمردن ویژگی‌های رسانه‌ای قرآن گفت: نوآوری در قالب که نیاز کنونی رسانه‌های امروزی است، از ویژگی‌های رسانه‌ای قرآن است؛ چرا که قرآن در قالب شعر – که در آن زمان اعراب از شاعران خبره بودند – نازل نشد. ویژگی دیگر قرآن در استفاده از روش‌های مختلف است. قرآن با شناخت مخاطب، پیام‌های مختلفی ارسال کرده است. حق‌مداری از ویژگی دیگر رسانه بودن قرآن است. وی با برجسته کردن ویژگی تبدیل اطلاعات به تصویر، به نمونه‌های فراوانی از این ویژگیِ رسانه‌ای قرآن اشاره کرد.  استاد عاشوری به عنوان نتیجه‌گیری بیان کرد: هر مطلبی را نمی‌توان پیام تلقی کرد. قرآن الگوی رسانه‌ای را نمایان ساخته است که باید از آن اقتباس کرد. در رسانه دینی، باید تمام ابعاد دین مطرح باشد.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.